Lipa pozdravila najavljeno smanjenje poreza

Dobar trenutak
Udruga poreznih obveznika Lipa pozdravlja Vladinu najavu smanjenja poreza na dohodak i dobit koja bi trebala krenuti od početka sljedeće godine.

Osim smanjenja stopa poreza na dohodak sa 36 na 30% te s 24 na 20%, prema najavama, u novu godinu ćemo krenuti i s nižom stopom PDV-a na hranu za sve prehrambene proizvode koji se sada oporezuju s 25%.

Udruga Lipa kontinuirano se zalaže za manje porezno opterećenje te podržava ovu inicijativu. U ovom trenutku krize i neizvjesnosti to je dobar znak da sljedeća vlada neće ponoviti pogreške nekih prethodnih koje su krizu pojačale podizanjem poreza u najgorem mogućem trenutku.

Lipa je svim svojim aktivnostima, kroz pet godine postojanja, pokazala koliko važnim smatra provedbu predugo odgađanih reformi. Jedna od kolateralnih posljedica tih odgađanja je masovni odljev najproduktivnijeg dijela radno aktivnog stanovništva. Ova najava budi nadu da će vlada, koja će se uskoro formirati, imati više hrabrosti za provođenje toliko puta obećanih a nikad provedenih reformi javne uprave, pravosuđa, zdravstva, mirovinskog sustava, da nabrojimo neke.

Lipa smatra da je trenutak u kojem Hrvatska sa stabilnom vladom ulazi u ERM 2 (tečajni mehanizam pripreme za ulazak u Eurozonu) idealan za provođenje predugo odgađanih i više no ikad potrebnih reformi.

You may also like

0 comments