Linić: Ostao sam u kontaktu s onima koji se nisu bojali Milanovića

Iako na izvanrednim parlamentarnim izborima nije bio kandidat ni na jednoj listi, Slavko Linić podupro je Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića. Aktivno se angažirao kao koordinator kampanje u Istri i Rijeci. Kakve su njegove impresije nakon izbora i kako gleda na situaciju u svojoj bivšoj stranci gdje se stvorila gužva za nasljednika Zorana Milanovića, govorio je u emisiji Studio 4.

Kazao je kako mu je bilo zadovoljstvo raditi s mladim ljudima na Bandićevoj listi u Rijeci. “Bandić se, za razliku od Zorana Milanovića, više oslanja na svoje ljude i poštuje njihova razmišljanja te voli raditi programski”, kazao je. Nije razočaran rezultatima izbora – SDP je razočarao u četverogodišnjem mandatu i to je dovelo do stvaranja novih struja koje su se okrenule ljudima Mosta i Živog zida. “Ako se ove dvije grupe ne budu međusobno napadale, one će okupiti lijeve birače”, smatra Linić. “Milanović se povukao radi pet neuspjelih izbornih ciklusa, ali i zbog navoda o nezakonitim radnjama koje se odnose na njega i njegovu obitelj”, kazao je Linić za HRT.

Govoreći o kandidatima za predsjednika SDP-a, kazao je kako podržava one koji su za promjene – Davora Bernardića i Tonina Piculu. Piculi pak zamjera što je odlučio ostati zastupnik u EP-u. “Moramo znati da se Milanović u biti nije povukao nego i dalje djeluje – najprije je podržao Ranka Ostojića, a potom se potrudio da Orsat Miljenić bude jedan od kandidata”, rekao je Linić. Osim toga, dodao je, Glavni odbor odbio je odobriti vraćanje ‘izbačenih’. On se osobno neće vratiti u SDP, ali može savjetima pomoći u stvaranju programa ako se SDP organizira. Ostao sam u kontaktu s onima koji se nisu bojali Milanovića”, rekao je Linić.

You may also like

0 comments