Lidl otvara sto supermarketa u Srbiji

Njemački trgovački lanac Lidl namjerava u Srbiji tijekom 2016. i 2017. godine otvoriti 20 supermarketa, dugoročno njih sto i zaposliti oko tisuću ljudi, najavili su predstavnici Lidla koji su se u srijedu sastali s predsjednikom srbijanske vlade Aleksandrom Vučićem.

Prvi maloprodajni objekt tog trgovačkog lanca u Srbiji već je izgrađen u Smederevu, tijekom ove i iduće godine bit će izgrađeno još 20 novih objekata, a do svibnja 2017. završen i distributivni centar u Novoj Pazovi. Nakon toga planirano je da istodobno budu otvoreni svi maloprodajni objekti njemačke tvrtke koja će u Srbiji zapošljavati oko tisuću ljudi, priopćeno je poslije sastanka predstavnika Lidla i srbijanskog premijera.  “Dugoročni plan Lidla je da u Srbiji otvori sto maloprodajnih objekata”, izjavio je direktor Lidla za Srbiju Dragan Čigoja.

U priopćenju se prenosi da je Vučić u razgovoru s predstavnicima Lidla zahvalio “na ukazanom povjerenju, želji da izgrade objekte Lidla u Srbiji i angažiraju domaće dobavljače za svoje prodavnice”.