Lider nagradio Plinacro za najbolju investiciju

Za kompresorsku stanicu
Tvrtke Plinacro, Mobilisis i Biovitalis dobitnice su nagrada za najbolje proizvodne investicije u 2020. godine, koje poslovni časopis Lider dodjeljuje od 2016. godine.

Tvrtki Plinacro u srijedu je uručena nagrada Lider invest u kategoriji velikih investicija (ulaganje iznad 159 milijuna kuna). Ta državna tvrtka početkom godine pustila je u rad prvu kompresorsku stanicu na plinskom transportnom sustavu Hrvatske, vrijednu 218 milijuna kuna.

„Dovršetkom kompresorske stanice osigurali smo dvosmjerni protok plina na interkonekcijama s Mađarskom i Slovenijom, čime smo ispunili zahtjev iz Direktive EU o osiguranju dvosmjernog protoka plina. Kompresorska stanica omogućit će i otpremu plina s LNG terminala prema Mađarskoj, Sloveniji i trećim zemljama, što će povećati učinkovitosti našega transportnog sustava, ali i povećati sigurnost opskrbe domaćih potrošača plina”, rekao je predsjednik Uprave Plinacra Ivica Arar prilikom uručenja nagrade.

Kako je istaknuo, kompanija je pred dovršetkom i druge velike investicije, izgradnje otpremnog plinovoda Zlobin – Omišalj, čije će puštanje u rad biti koncem ove godine.

Poslovni tjednik Lider pokrenuo je 2016. projekt Lider invest, nagradu za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj, kako bi promicao ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost.

You may also like

0 comments