Home Geopolitika Libijski je premijer iznenada dao ostavku

Libijski je premijer iznenada dao ostavku

by admin

Libijski premijer kojega je priznala međunarodna zajednica Abdulah al-Teni objavio je svoju iznenadnu ostavku u utorak navečer u televizijskom intervjuu, izvijestila je libijska novinska agencija LANA lojalna vladi.

Do objave dolazi dok se u utorak u UN-u u Ženevi održavao novi krug međulibijskih mirovnih pregovora pod vodstvom izaslanika UN-a u Libiji Bernardina Leona koji pokušava izvući iz protagonista sporazum za vladu nacionalnog jedinstva. “Libijski premijer al-Teni objavio je ostavku uživo” tijekom talk showa na libijskoj tv postaji, objavila je agencija LANA dodajući da će premijer “podnijeti službeno ostavku parlamentu u nedjelju”.

Tijekom talk showa al-Teni je obasut kritikama tv gledatelja o nemaru vlade, nesposobne da zajamči bazične usluge poput struje i prekine nesigurnost u zonama pod svojom kontrolom. “Ako je moja ostavka rješenje, nudim je ovdje”, izjavio je premijer. Premijer al-Teni izbjegao je pokušaj atentata u svibnju ove godine u Tobruku.

Više od tri godine nakon pada Gadafijeva režima, Libija ima dva parlamenta i dvije suparničke vlade, jednu sa sjedištem u Tripoliju pod okriljem koalicije milicije Fajr Libya, a druge na istoku koju jedinu priznaje međunarodna zajednica.

Related Posts