Lažna zelena stranka nastala za račun Radimira Čačića

Lažna zelena stranka, koja je odmah po osnivanju sklopila koalicijski sporazum sa strankama Radimira Čačića i Ive Josipovića, ukrala je ime od Zelenog foruma, najveće mreže okolišnih udruga u Hrvatskoj koja se već 17 godina kontinuirano bavi zaštitom okoliša, priopćio je u četvrtak Zeleni forum.

“Zeleni forum, mreža 44 nevladine udruge za zaštitu okoliša iz cijele Hrvatske, ukazuje na pojavu nove lažne zelene stranke, osnovane samo 38 dana prije parlamentarnih izbora, koja je odmah po osnivanju sklopila koalicijski sporazum sa strankama Radimira Čačića i Ive Josipovića”, stoji u priopćenju.

Stranka Zeleni forum nema web stranicu, njeni predstavnici javno ne istupaju niti zagovaraju neku specifičnu politiku, a nije niti objavila svoj “zeleni” ili bilo kakav drugi program. Pritom je ukrala naziv od najveće mreže okolišnih udruga u Hrvatskoj koja se već 17 godina kontinuirano bavi zaštitom okoliša, istaknuo je u ime Zelenog foruma predsjednik Zelene akcije Bernard Ivčić.

Prema registru političkih stranaka, stranka Zeleni forum osnovana je u Sisku, a njena je predsjednica Mira Harcet, bivša stranačka kolegica Radimira Čačića, koja je u mandatu 2009. – 2013. kao članica HNS-a obnašala dužnost zamjenice sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel. “Smatramo da je osnivanje te stranke običan pokušaj manipulacije raspoloženjem birača uoči izbora za Hrvatski sabor. Nazivom stranke pokušava se stvoriti dojam kako se radi o koaliciji koja brine o okolišu, iako je Čačić do sada pokazivao da mu je zaštita okoliša samo smetnja u realizaciji njegovih projekata”, ističe u priopćenju Zeleni forum koji građane poziva da na izborima “ne daju svoj glas lažnim zelenima”.

You may also like