Lavrov pozvao SAD na izravnu vojnu komunikaciju

Rusija je u petak pozvala SAD da obnovi izravnu suradnju između vojski dviju zemalja kako bi se izbjegli “nenamjerni incidenti” u Siriji, učinivši to u trenucima dok američki dužnosnici tvrde kako Rusi gomilaju snage kako bi zaštitili režim sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

SAD predvodi kampanju zračnih udara na džihadiste Islamske države na sirijskom teritoriju pa bi povećana nazočnost ruskih snaga u toj zemlji povećala mogućnost da se nekadašnji hladnoratovski neprijatelji sukobe na bojišnici.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare optužio je SAD da prekid izravne veze između Rusije i NATO-a u pogledu Ukrajine, ustvrdivši da je takav kontakt “važan zbog izbjegavanja neželjenih i nenamjernih incidenata”. “Uvijek se zalažemo da ljudi iz vojske razgovaraju međusobno na profesionalan način. Međusobno se vrlo dobro razumiju”, rekao je Lavrov. “Ako, kako je (američki državni tajnik John) Kerry mnogo puta rekao, SAD želi da ti kanali budu zamrznuti, samo neka izvoli”, rekao je Lavrov.

You may also like

0 comments