Home Ekonomija Laburisti podržali rješenje za kredite u švicarskom franku

Laburisti podržali rješenje za kredite u švicarskom franku

by admin

Hrvatski laburisti – Stranka rada podržavaju Vladin plan konverzije kredita u švicarskim francima u kredite u eurima unatoč tomu što su na vrijeme ukazivali na “elementarnu nepogodu koja je velik broj građana dovela u dužničko ropstvo”.

Predsjednica Laburista Nansi Tireli u priopćenju što ga je uputila javnosti u srijedu navečer ističe kako je ta stranka “u više navrata ukazivala na špekulativno ponašanje banaka u slučaju valutnih kredita, a osobito u francima”.

Dodaje kako su u stranci “istina, sustavno dovodili u pitanje valutnu klauzulu i način njezine primjene, a konkretno zastupali konverziju valutnih kredita u kunske”. Tireli navodi kako bi se to možda i moglo dogoditi “recimo do 2018. godine jer za ulazak u eurozonu ionako nema izgleda dok nam deficit ne padne ispod tri posto, javni dug na razinu do 60 posto, a danas je oko 89 posto s tendencijom rasta, odnosno daljnjeg zaduživanja”.

Elementarna nepogoda što, smatra Tireli, ‘švicarac’ svakako jest, zahtijevala je znatno ranije rješenje, ali bolje ikad nego nikad, bolje danas nego sutra i zato, zaključila je, “podržavamo Vladin plan konverzije kredita u švicarskim francima u kredite u eurima”.

Related Posts