Kuščević: Pregovori HDZ-a i HNS-a u tijeku, vidjet će se tko će dobiti koju poziciju

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević (HDZ) izjavio je u četvrtak kako će se u pregovorima između HDZ-a i HNS-a, koji su u tijeku, definirati “koliko će se i kome ustupiti mjesta i tko će dobiti koju poziciju”.

“Vidjet će se koliko će se i kome ustupiti, tko će dobiti koju poziciju, o tome ćemo razgovarati”, odgovorio je Kuščević novinarima uoči sjednice Vlade, upitan kako tumači najave da će ga, uspiju li pregovori HDZ-a i HNS-a, na dužnosti ministra graditeljstva zamijeniti HNS-ovac Predrag Štromar, koji bi uz to obnašao i dužnost potpredsjednika Vlade.

Istaknuo je važnost da Hrvatska ima stabilnu Vladu, kako bi mogla nastaviti razvijati projekte i odvijati reformske mjere.

“Tu se ne radi o Kušćeviću, Plenkoviću ili Bernardiću, nego o budućnosti Hrvatske”, poručio je i naglasio kako nisu bitna imena ljudi koji će sjediti u Vladi, nego je važno formirati Vladu “na najbolji mogući način, a koja će jamčiti daljnji razvoj te oporavak Hrvatske”.

Novinare je zanimalo i bi li mu odgovaralo preuzeti Ministarstvo uprave, na što je Kuščević kazao da je to ministarstvo u prilično lošem stanju.

“Tamo mora doći stručnjak koji treba uvesti red u državnu upravu, ali i u općine i gradove. To je svakako jedan veliki izazov za svakoga”, rekao je.

You may also like