Kuščević: Porezna će reforma povećati investicije

Gost Ivana Hrstića u Dnevniku N1 televizije bio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević koji je govorio investicijama koje se planiraju u mandatu ove Vlade.

”Vlada prepoznaje investicije kao jedan od najvažnijih faktora za izvlačenje iz krize. Optimizam se temelji na rastu BDP-a i padu javnog duga. Ovakvi sajmovi jamče nove investicije. Privatni sektor mora ulagati, a vlada mora osigurati stabilne uvjete kako bi se ta investicija jako dobro osjećala u Hrvatskoj”, kazao je Kuščević.

Kuščević je komentirao i poreznu reformu te kritike koje su na račun nje upućene iz sektora turizma. ”Treba je gledati cjelovito. U konačnici ona donosi oko 2 mlrd. kuna rasterećenja građanima i gospodarstvu. To je u globalu dobra reforma koja će potaknuti investicije i podići hrvatsko gospodarstvo na ljestvici konkurentnosti”.

Kuščević je najavio kako se sljedeće godine očekuje čak 800 milijuna eura investicija u sektoru turizma. ”Činjenica je da smo u EU i to je jedan jasan jamac stranim investitorima da je njihov kapital siguran kao i u Europi. Najave investicija za turizam su 800 milijuna eura. I država se pojavljuje kao investitor kao u slučaju pruge Dugo Selo- Križevci, tu je i Pelješki most… U građevinarstvo će se idućih godina puno investirati”, rekao je Kuščević za N1.

You may also like