Kum Bože Petrova odustao od funkcije: Pritisak je prevelik

Mario Bukmir večeras je priopćio da odustaje od kandidature za zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda, nakon što su u javnosti zbog te kandidature mediji i oporbeni zastupnici prozvali Most za nepotizam jer je riječ o kumu Bože Petrova, no Bukmir je istaknuo kako odustaje jer je pritisk prevelik iako je ponosan na svoj dosadašnji rad.

U priopćenju upućenom medijima u četvrtak navečer, Bukmir navodi kako je sve što je u životu napravio, ostvario sam vlastitim trudom i zalaganjem u realnom sektoru. Navodi da su od trenutka kada je došao u Metković d.o.o unutar tri godine realizirani projekti u vrijednosti većoj od 30 milijuna kuna preko europskih fondova i drugih izvora, što do sada u ovako kratko vremenu nikada nije ostvareno u tome gradu.

“Također, pod mojim vodstvom se radi na projektu Anglomeracija Metković u vrijednosti od 275 milijuna kuna, na što sam iznimno ponosan”, ističe Bukmir. No dodaje, “nakon svih današnjih naslova i optužbi na račun MOST-a i predsjednika Sabora, Bože Petrova koji je krsni kum mom djetetu, donio sam odluku da se neću ni kandidirati za navedenu poziciju”. Kaže kako su njegove namjere bile čiste, ali da je ovaj pritisak za njega i njegovu obitelj prevelik, te da javni interes stavlja ispred privatnog.

“U javnom je interesu da MOST nastavi raditi na promjenama koje su nužne za dobrobit Hrvatske i njenih građana. Smatram da bi njihova podrška mojoj kandidaturi bila ogromno breme koje im nikako ne želim. Ovim putem zahvaljujem MOST-u nezavisnih lista što su prepoznali moju želju da učinim nešto za Hrvatske vode, resor koji jako dobro poznajem, te ću u znak zahvale i dalje nastaviti pridonositi borbi za javni interes. Posebno se želim zahvaliti Nikoli Grmoji koji se najsnažnije zalagao za moje imenovanje jer najbolje poznaje moj rad i uspjehe u vođenju projekata”, naveo je Bukmir.

Uz informaciju da odustaje od svoje kandidature Bukmir je preostalim kandidatima koje će Most uzeti u obzir za mjesto zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda poručio da im stoji na raspolaganju u slučaju da budu trebali njegovu pomoć.

(Agencije)

You may also like