Kuljiš: Televizijske kuće u predizborno vrijeme nisu ispunile svoju funkciju

Ugledni novinar Denis Kuljiš komentirao je ulogu televizijskih kuća u predizbornoj kampanji. Njegov komentar donosimo u cijelosti. 

“Po meni, mediji – nadasve televizije – u ovoj kampanji nisu izvršile svoju ključnu funkciju:

  1.  Nisu doveli respektabilne stručnjake da demontiraju umobolne fantazije Sinčića i ostalih paragona Živog zida, koji su dobili priliku da trućaju i šire besmislice o tome da će država odnekud ispuknuti neke silne milijarde (a jedva servisira sadašnje dugove), te zaposliti 200.000 socijalnih slučajeva u najvećoj na svijetu državnoj firmi i prepustiti im da ”razvijaju proizvodne kapacitete” i ”obavljaju svakovrsne korisne poslove”, naročito raščišćavanja, krčenja itd. Baš me zanima tko će biti zadužen da naokolo hvata tih 200 hiljada ljudi koji će dobivati po 3,5 tisuće kuna, pa ih usmjerava ih na neki posao i, drugo, tko će poslije toga htjeti raditi za 3,5 hiljade, ili, uostalom, za 5,000 na PRAVOM poslu? Dužnost medija je da demantiraju i ismiju sve kretene koji nešto tako izgovore u javnom prostoru.
  2. Nisu reagirali na BLATANTNE laži, ne, dakle na demagogiju-kamilicu i razna obećanja, što se zapravo dovoljno recenziralo, ali kad je Milanović rekao da ”Hrvatska dobiva kredite kao afrička zemlja zbog HDZ-ove vlade”, a istodobno je sva nevelika poboljšanja ekonomskog stanja u njenom mandatu pripisao svom ranijem djeloivanju, odgovorni mediji, u editorijalima istaknutih stručnjaka, komentatora itd. trebali su ga oglasiti kao jeftinog lažljivca. TO je misija novinstva. Baciti im u lice njihove prostačke laži. Dok muljaju i lažuckaju, bože moj, to im je posao… To treba pratiti i komentireati također, ali JAKE laže treba suzbijati SNAŽNIM djelovanjem medija. Tu nedostaje – KARAKTERA. Ne ljudskog, nego u profiliranju medijskih platformi”, napisao je na Facebooku.

You may also like

0 comments