Kraš u fokusu domaće burze, što kažu analitičari

Oživjelo
Dionica Kraša bila je jučer najlikvidnija, s prometom od 13,6 milijuna kuna. Na Zagrebačkoj burzi u srijedu se očekuju tek blage promjene Crobexa, dok bi u fokusu investitora i dalje mogla biti dionica Kraša zbog najave preuzimanja te kompanije.

Svih pet analitičara koji su sudjelovali u anketi Hine danas očekuje stagnaciju Crobexa. Crobex indeks u utorak je oslabio 0,49 posto, na 1.885 bodova, a Crobex10 za 0,30 posto, na 1.102 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 21,4 milijuna kuna, što je za gotovo 26 milijuna kuna manje nego dan prije. “Na burzi se sve vrti oko dionice Kraša, koja je zadnjih dana najlikvidnija, a cijena joj bilježi velike oscilacije. Čini se da se jučer njezina cijena stabilizirala nešto iznad 700 kuna, nakon što je dan ranije dosegnula 890 kuna. Svi se pitaju tko je kupac, odnosno treći igrač. Mediji špekuliraju, no informacija nije potvrđena, pa ostaje da vidimo je li istinita ili ne”, kaže Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos, dodavši da će i dalje dionica Kraša biti u fokusu, a sve ostalo u drugom planu.

Dionica Kraša bila je jučer najlikvidnija, s prometom od 13,6 milijuna kuna. Ipak, to je znatno manje nego dan ranije kada je njome ostvareno 38 milijuna kuna. Cijena joj je pala za 6 posto, na 705 kuna, prekinuvši tako četverodnevni pozitivan niz tijekom kojeg je dotaknula i 890 kuna, najvišu razinu od 2007. godine.

Ta dionica u fokusu je ulagača nakon što je Mesna industrija braća Pivac početkom prošloga tjedna najavila ponudu za preuzimanje, a mediji nagađaju tko bi mogao biti “kupac iz sjene” koji je na skrbničkom računu u Raiffeisen banci, po posljednjim službenim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva, povećao svoj udio na 3,06 posto i četvrti je na listi najvećih dioničara Kraša.

You may also like