Kraljica demantirala da podržava Brexit

Buckinghamska palača je odbacila u srijedu novinsko izvješće da kraljica Elizabeta podržava izlazak Velike Britanije iz Europske unije, nazvaši ga “lažnim” i priopćivši da je kraljica politički neutralna.

Na naslovnici The Suna piše “Kraljica podržava Brexit”, a list se poziva na neidentificirane izvore koji su navodno rekli da je kraljica Elizabeta jasno izrazila svoje protivljenje britanskom članstvu u EU u najmanje dvije prigode tijekom prošlog desetljeća. “Kraljica ostaje politički neutralna, kao što je i bila 63 godine”, rekao je njezin glasnogovornik u odgovoru poslanom mailom. “Nećemo komentirati lažne tvrdnje anonimnih izvora. Britanski narod odlučivat će na referendumu”, kazao je.

The Sun je objavio da je kraljica rekla 2011. tadašnjem zamjeniku premijera Nicku Cleggu na ručku u dvorcu Windsor da EU ide u krivom smjeru. Clegg je također demantirao to izvješće nazvavši ga besmislicom. “Ne sjećam se da se to dogodilo, a to nije stvar koju bih zaboravio”, napisao je Clegg na Twitteru. Upitan da komentira demantij Buckinghamske palače, glasnogovornik Suna je rekao da list “ostaje pri svojoj priči” koju je dobio od “vjerodostojnog izvora”.

You may also like

0 comments