Kovačić: Zbog podjela u društvu iznimno je potreban pluralizam medija

Urednik HRT-a Siniša Kovačić, kojega je saborski Odbor za medije u četvrtak predložio za v. d. glavnog ravnatelja HRT-a, izjavio je u Mostaru kako je pluralizam u hrvatskim medijima danas iznimno potreban zbog aktualnih podjela u društvu te pokušaja da se uspostavi “monopol na istinu”.

“Smatram da je to jako važna tema, poglavito u današnjem trenutku kada su, više nego ikada, očite podjele u društvu i kada si neki još uvijek dozvoljavaju da imaju monopol na istinu”, kazao je Kovačić novinarima uoči predavanja studentima novinarstva o Pluralizmu u hrvatskim medijima na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Tijekom predavanja buduće je kolege novinare pozvao da pišu objektivno te istinu ispisuju na pravedan i činjeničan način. “Uhvatite se, sukladno sa svojim strastima za novinarstvom, u koštac s nečime što tek treba biti ispisano. Ispisujte istinu, ali na pošten, pravedan i činjeničan način. Njegujte pluralizam”, poručio je Kovačić.

U Mostaru je u četvrtak obilježena prva obljetnica utemeljenja studentskog portala Treci, a dekan Filozofskog fakulteta Zoran Tomić istaknuo je kako je za novinare jako važno “prihvatiti načelo kritičkog promišljanja, da ne prihvate informacije i podatke zdravo za gotovo i da budu kroničari i kritičari ovog društva”.

Nakon što je predložio Saboru razrješenje dosadašnjeg glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, Odbor za medije predložio je da se za v. d. glavnog ravnatelja imenuje Siniša Kovačić, novinar i urednik na HRT-u.

Za Kovačića se izjasnilo sedam članova Odbora iz redova HDZ-a i Mosta, a suzdržana su bila trojica članova iz SDP-a i HNS-a. Odbor je prethodno s istim brojem glasova predložio da se dužnosti glavnog ravnatelja razriješi Goran Radman. Svoj prijedlog Odbor će proslijediti Hrvatskom saboru koji će donijeti konačnu odluku

You may also like

0 comments