Kovačić: Nismo znali za Puljiza, ali imamo dobro mišljenje o njemu

Saborski zastupnik Mosta Ivan Kovačić izjavio je u ponedjeljak kako Most nije znao da će Jakša Puljiz biti imenovan za savjetnika predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, ali, dodao je, Most o Puljizu ima dobro mišljenje.

“Most nije znao da će gospodin Puljiz biti imenovan savjetnikom premijera Oreškovića”, rekao je Kovačić odgovarajući na novinarska pitanja u vezi s imenovanjem Puljiza, koji je bio zamjenik SDP-ova ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića, za premijerova koordinatora rada svih ministarstava. Po Kovačićevim riječima, u Mostu o Puljizu imaju dobro mišljenje. “Znamo kvalitete njegova rada u protekle četiri godine i smatramo ga stručnom osobom”, dodao je.

Nije se složio s nedavnom izjavom predsjednika Bloka umirovljenika zajedno (BUZ) Milivoja Špike u kojoj je kritizirao Most te ocijenio da su mu dužnosnici nekompetentni i da manje stranke iz Domoljubne koalicije trpe zbog ponašanja Mosta. “Naša ministarstva apsolutno štimaju, naši ljudi su i apsolutno kompetentni. Ako postoje neki problemi unutar Domoljubne koalicije, to će se riješiti unutar Domoljubne koalicije”, rekao je Kovačić. Podsjetio je kako je Most pregovarao s jednom stranom – Domoljubnom koalicijom, a ne s nekoliko članica Domoljubne koalicije. “Mislim da bi sve te članice Domoljubne koalicije trebale biti zadovoljne što su ušle u Sabor, sa 130 glasova se sigurno ne može ući ni u mjesni odbor, a kamoli u Sabor”, rekao je Kovačić.

Na pitanje kako će se prevladati turbulencije u odnosima Domoljubne koalicije i Mosta, Kovačić je odgovorio kako on “ne vidi neke turbulencije” te da “dosta toga što se piše po novinama nije istinito”. “Mi stvarno normalno surađujemo”, poručio je Kovačić i pritom istaknuo da je Most “više pod povećalom javnosti” i da postoji medijska pompa protiv Mosta, a “nisu napravili ništa loše”. Kovačić je rekao kako se u doba pregovora od Mosta tražilo da preuzme odgovornost, a sada, kad je preuzeo odgovornost i za neka ministarstva u kojima baš nema novca, primjerice pravosuđa i uprave, od Mosta se očekuje da u tim ministarstva napravi promjene u roku od mjesec dana, što nije moguće.

Ocijenio je da Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta funkcionira te je podsjetio kako su se na zadnjem sastanku dogovorili o kvotama za zamjenike i pomoćnike ministara. “Most je izabrao gotovo sve zamjenike i pomoćnike ministara, ima još 30 ili 40 pomoćnika iz kvote Domoljubne koalicije i kad se taj dio završi – idemo dalje”, istaknuo je Kovačić i dodao kako su ministri možda imali obveza te nisu stigli riješiti imenovanje zamjenika i pomoćnika. “Je li moglo biti malo brže – jest, ali ne toliko”, ocijenio je. Na pitanje je li točno da ima nesuglasica između Domoljubne koalicije i Mosta glede javnih poduzeća, Kovačić je odgovorio: “Nismo niti pričali o javnim poduzećima.”

U vezi sa Zakonom o sportu, čiju primjenu neki osporavaju, Kovačić je rekao kako Most nije sudjelovao u njegovu donošenju, ali ga smatra dobrim i treba ga primijeniti. “Zakon o sportu je napravljen radi sporta u Hrvatskoj, on je na snazi i treba ga što prije početi primjenjivati. Nadam se da će sportska inspekcija što prije početi raditi svoj posao”, istaknuo je. Dodao je kako će se – ako netko ima kakve primjedbe na taj zakon, to provjeriti i – bude li potrebno – u nj unijeti kakva dopuna ili članak. “Ali – da će unaprijed pojedinci govoriti da se Zakon o sportu automatski ne odnosi na njih, mislim da je deplasirano na taj načih razgovarati”, poručio je Kovačić. Kovačić je u ponedjeljak bio na svečanom potpisivanju sporazuma o suradnji splitskoga Medicinskog fakulteta i “Regiomed Kliniken” iz Njemačke.

You may also like