Kosor: Vijeće za suradnju ne funkcionira

Partneri iz vladajuće koalicije ne mogu se složiti niti oko toga funkcionira li Vijeće za suradnju ili ne. Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a i član Vijeća za suradnju za N1 je ustvrdio da Vijeće ne funkcionira i da se već tri tjedna nije sastalo. Objasnio je da o tome zašto je to tako treba pitati koordinatore Vijeća, Milijana Brkića iz HDZ-a i Ivana Kovačića iz Mosta.

Brkić je poručio da se trenutno ne nalazi u zemlji, pa ne može komentirati temu. Potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš, iz HSP AS također je potvrdio da rad na Vijeću za suradnju zapinje. ‘Mi u HSP AS želimo da stvari idu puno brže, da se brže rješavaju kadrovska pitanja, jer građani od nas očekuju da što prije krenemo s reformama’, kazao je za N1.

Za razliku od juniorskih partnera u Domoljubnoj koaliciji, Ivan Šuker iz HDZ-a, na novinarsko pitanje funkcionira li Vijeće za suradnju, rekao je da sve funkcionira i dodao da će se Vijeće sastati ako za to bude potrebe.

Podsjetimo, po koalicijskom ugovoru između Mosta i HDZ-a Vijeće za suradnju trebalo bi se redovno sastajati i odlučivati o svim važnim kadrovskim i političkim pitanjima. Više o ovoj priči donosimo u Dnevniku u 18 u priči Nataše Božić i Katarine Brečić, kada će funkcioniranje Vijeća za suradnju za N1 komentirati Ivan Kovačić (Most).

You may also like