Kosor: Mi još nismo preuzeli vlast, sinekure nisu u našim rukama

Most nije projekt HDZ-a. To je smiješno, odgovorio je slušatelju Nikola Grmoja, glasnogovornik Mosta, u emisiji “Poligraf” Hrvatskog radija, a u kojoj su o odnosima u vladajućoj koaliciji razgovarali i potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić, potpredsjednik SDP-a Gordan Maras i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Govoreći o komentaru da na Mostovim internetskim stranicama građani izražavaju razočaranje i nezadovoljstvo, Grmoja je kazao da su najviše razočarani glasači SDP-a jer, eto, nije došlo do suradnje.

Kosor je izjavio da se protivi porezu na nekretnine. Ni gospodin Karamarko ni ja ne želimo te poreze, dodao je. Kazao je i kako smatra da je ponižavajuće za Milijana Brkića da 10 dana čeka na razgovor s premijerom. Želim da se kadrovska pitanja riješe u nekoliko dana. Riješimo probleme i krenimo na proračun. Resetirajmo se i vratimo se na neki početak, kazao je Kosor.

Jelić je istaknuo da Vijeće za suradnju ne imenuje već daje prijedloge. Ti prijedlozi idu premijeru koji odlučuje.

Osvrćući se na raspravu o HRT-u na Odboru za informiranje, informatizaciju i medije Kosor je kazao da će ta tema biti predložena Saboru i da bi se o tome trebalo raspravljati. Na pitanje kako će Mostovi zastupnici reagirati u vezi s HRT-om, Grmoja je odgovorio: Mi smo bili jasni. Kovačić je prije nekoliko dana upozorio na afere. Ne mislim se petljati u uređivačku politiku HRT-a, dodaje Grmoja.

Maras je kazao kako mu je žao što je jedna opcija kao što je Most izgubila trećinu potpore. Grmoja mu odgovara da je rejting Mosta na dan izbora bio 13%, ali da je sada 10%. Most je izgubio oko 3% potpore, i to nije tako veliki gubitak kao što se želi predstaviti.

Maras je potom kazao da Most SMS-ovima traži pomoćnike ministara, Grmoja pak da je to potpuna neistina.