Korčula je poruka SDP-u da je došlo vrijeme za promjenu

Iz središnjice HDZ-a priopćeno je u ponedjeljak da je Domoljubna koalicija premoćno pobijedila na izborima za mjesnu samoupravu u Gradu Korčuli, koji je, kako se ističe, slovio kao SDP-ova utvrda, i tu pobjedu HDZ ocjenjuje jasnom porukom građana da će Domoljubna koalicija preuzeti odgovornost za upravljanje Hrvatskom.

Od ukupno 62 mandata, uz izlaznost od 39 posto, Domoljubna koalicija je osvojila 40, SDP-ova koalicija 19, HKS 2 te neovisni 1 mandat. Od ukupno 10 gradskih kotareva i mjesnih odbora Domoljubna koalicija osvojila je apsolutnu većinu u 8, a SDP-ova koalicija u 2, navodi se u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka.  “Do posljednih lokalnih izbora, puna tri mandata, Grad Korčula slovio je kao SDP-ova utvrda na jugu Hrvatske. Posebna zanimljivost ovih izbora je i pobjeda Domoljubne koalicije u mjesnom odboru Čara odakle dolazi dosadašnji saborski zastupnik SDP-a Mladen Marelić i Davor Penić, predsjednik Županijskog odbora SDP-a inače peti na listi SDP-ove koalicije u Desetoj izbornoj jedinici.

I ovaj rezultat jasna je poruka građana SDP-u i odlazećem premijeru da je vrijeme promjena došlo te da će Domoljubna koalicija preuzeti odgovornost za upravljanje Hrvatskom na predstojećim parlamentarnim izborima”, navodi se u priopćenju iz HDZ-a.

Izbore za članove vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora na području Grada Korčule raspisalo je Gradsko vijeće na sjednici održanoj 16. rujna, a održani su u nedjelju 25. listopada. Tako je, kako navode lokalni mediji, riješena višemjesečna praznina u radu mjesne lokalne samouprave, čiji su izbori trebali biti proljeća ove godine, kada su bili i prijevremeni izbori za Gradsko vijeće i gradonačelnika Grada Korčule HDZ ima gradonačelnika u Korčuli od lokalnih izbora 2013. i ponovno prijevremenih 2015., a HDZ-ova koalicija ima potporu u Gradskom vijeću.

You may also like