Premijer Zoran Milanović sazvao je danas izvanrednu konferenciju za medije u Banskim dvorima, nakon što je Islamska država objavila da je pogubila Tomislava Salopeka, hrvatskog državljanina otetog u Egiptu.

“Dame i gospodo, nažalost hrvatskoj javnosti moram reći da ne možemo sa stopostotnom sigurnošću potvrditi da je to istina. Ne znam hoćemo li i moći sljedećih dana, ali ono što vidimo izgleda grozno. Pozivam, koliko god to naivno bilo, da ne dijele te prizore i ne izlažu djecu tim prizorima, i zbog našeg društva i obitelji Salopek.

Stalno smo u kontaktu s agencijama stranih država i nećemo prestati kopati do zadnjeg trenutka, dok postoji tračak nade. Bojimo se da se dogodilo, po prvi puta, ono što se događa građanima drugih država. Živimo u slobodnom svijetu, događaju se ovakve užasne stvari. To je sve što mogu reći, to je netko morao reći”, kazao je premijer Milanović. “Mi smo dobro organizirana država, moramo nastaviti živjeti normalno. Ovo je pokušaj da se razbije naš način života. U trenutku kada nas to počne preuzimati, mi ćemo izgubiti taj rat”, kazao je Milanović te dodao da je stalno u kontaktu s egipatskim institucijama i državnicima. “U našim službama, koje su danas sigurno profesionalnije, rade sve da ovakve stvari spriječimo, govorim o našoj zemlji”, kaže Milanović.

Tvrdi da se ulažu napori da se utvrdi autentičnost fotografije.

Related Posts