Kome je premijer Milanović letio na Grobnik?

Policijski službenici istražuju tko je snimio premijera Zorana Milanovića dok je izvan objavljenog protokola slijetao policijskim helikopetrom na sportski aerodrom na Grobniku, doznaje tportal. Unatoč brojnim pozivima, te upitima, do zaključenja teksta iz ravnateljstva policije, Ministarstva unutarnjih poslova i policijske uprave Primorsko-goranske nismo dobili odgovore zbog čega je pokrenuta istraga, piše Mario Duspara za Tportal.

Podsjetimo, na tportalu je ranije objavljeno kako se premijer Zoran Milanović prošlog petka nakon posjeta osječkom poduzetniku Marku Pipuniću van protokola uputio službenim helikopterom na Grobničko polje, a potom automobilom u nepoznatom pravcu, navodno prema ‘vili Mamula’, na sastanak sa za sada nepoznatim osobama. Kada je slijetao na sportski aerodrom na Grobničkom polju, koji je u vlasništvu Ministarstva obrane, jedan je čitatelj tportala snimio premijera i njegovu policijsku pratnju, koja ga je na tom mjestu čekala dva sata.

Iz Vlade se do sada nisu jasno očitovali o tome gdje je i s kim premijer bio prošli petak nakon slijetanja na Grobnik.  No, kako doznaje tportal iz dva neovisna izvora, policija je u Rijeci počela obilaziti osoblje za koje su poimence imali podatke da se u tom trenutku nalazilo na Grobničkom polju.  Prema našim saznanjima policajci su pokucali na vrata obiteljskih domova djelatnika Hitne pomoći, koji su se po dužnosti zatekli na Grobniku kada je premijer sletio.  Naime, pri svakom slijetanju obavezna je nazočnost nekoliko popratnih službi, poput vatrogasaca i Hitne pomoći.

Ispitivali su ih znaju li tko je snimio fotografiju koja je objavljena na tportalu. Na naše višekratne službene upite mailom i telefonski, istražuje li policija tko je snimio premijera i ako istražuje, zašto je to sporno, do zaključenja teksta nismo dobili odgovor iz Ministarstva unutarnjih poslova, ravnateljstva policije, kao niti Policijske uprave Primorsko-goranske. Također, još nismo dobili niti odgovor Vlade o tome je li Milanovićev posjet bio službeni ili privatni, te s kim se išao sastati.

You may also like