Komadina želi vratiti SDp onima koji su ga stvorili

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika stranke Zlatko Komadina rekao je u nedjelju u Vinkovcima da treba promijeniti Statut stranke rado bolje komunikacije s bazom što će, poručio je, vratiti SDP onima koji su ga stvorili.

„Smatram da SDP treba promjene, da stranka može i mora biti bolja kako bi mogla okupiti veće povjerenje građana Hrvatske te ponovno preuzela odgovornost za Hrvatsku“, rekao je Komadina, koji je vinkovačkim SDP-ovcima došao predstaviti svoj Program boljeg SDP-a. Zato se trebamo okupljati i čuti jedni druge, rekao je Komadina, istaknuvši da je za to potrebno promijeniti stranački Statut čime bi se olakšala komunikacija sa stranačkom bazom. Time bi se i vratio SDP onima koji su ga stvorili, a to su samo članovi, kazao je.

Komadina je u izjavi novinarima naglasio da je SDP u proteklom razdoblju izgubio dobar dio viđenih i manje viđenih članova, neki su od njih osnovali i druge stranke ljevice poput Ive Josipovića i Mirele Holy i pitanje je, kazao je, bi li s tim ljudima bili jači ili slabiji.  „Neke smo ogranke organizirali, neke raspuštali, a sve skupa malo smo se zanijeli u žaru tih naših demokratskih iskoraka, koji nekako dođu u svoju suprotnost. Moja je misija: SDP smo svi mi. SDP ne može biti jedan čovjek pa bio to i predsjednik“, rekao je Komadina dodavši da stranka mora demokratizirati sebe kako bi mogla demokratizirati društvo, a on se zalaže i za demokratizaciju SDP-a i za njegovu decentralizaciju.

Komentirao je i povratak bivšeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe u članstvo SDP-a. „Sabo je platio dug državi i u ratu i u miru“, rekao je i pozdravio njegov povratak u redove vukovarskoga SDP-a, koji je Sabu primio u članstvo na njegovu zamolbu. Komadina se susreo u nedjelju sa članovima stranke i u Vukovaru i Županji.

You may also like