Komadina: Vlada se ne bavi realnim problemima građana, SDP spreman za prijevremene izbore

Kandidat za predsjednika SDP-a i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina rekao je u nedjelju u Koprivnici da se zalaže za bolji SDP i veću participaciju članstva u odlučivanju, a osvrnuo se i na rad Vlade za koju smatra da se ne bavi realnim problemima građana.

“U Koprivničko-križevačkoj županiji, kolege su s kojima godinama dobro surađujem, tu je bastion socijaldemokracije i tu očekujem potporu članstva”, rekao je Komadina novinarima prije susreta sa stranačkim članstvom. Naglasio je i da je za demokratizaciju stranke, veću participaciju članstva pri odlučivanju i kreiranju politika, a osim toga, zalaže se za novi Statut SDP-a.

Osvrnuo se također na rad Vlade koju, kako je rekao, prate kadrovske afere, problemi s tajnim službama, želja za kontrolom medija, lustracija i militarizacija te fašistoizacija. “Oni se ne bave ničim što služi realnom životu građana. Za to trebamo malo pričekati, ali ako ćemo ih dugo čekati, onda bolje da odu”, poručio je Komadina.

Na upit hoće li provocirati nove parlamentarne izbore ili će čekati da premijeru Tihomiru Oreškoviću istekne puni mandat, Komadina je odgovorio da ova vlast ima najveće sile razdvajanja od svih dosadašnjih Vlada. “Na čudan način su nastali, pod čudnim okolnostima, s čudnim ljudima i čudnim politikama tako da se prijevremeni izbori mogu dogoditi i treba biti spreman na tu mogućnost. Istina, Vlada traje dok traje saborska većina. Saborska većina teško ugrožava samu sebe. S obzirom kako su nastali, najbliže su brzom razlazu”, smatra Komadina.

Zamoljen da komentira mogućnost da SDP-ovac Zvonimir Mršić bude premijerski kandidat, Komadina je rekao da je Mršić njegov stari “prijatelj i drug” s kojim je bio u Predsjedništvu SDP-a. “On uspješno vodi ‘Podravku’ i dobro da je tako vodi. Želim da ta tvrtka uvijek ostane u rukama hrvatskih fondova. Ona je opstojnost Koprivnice i ‘brend’ Hrvatske. Prema tome, Zvone sigurno može biti premijer, može i Picula biti premijer, a može i Komadina. O tome ja, kao predsjednik stranke, neću sam odlučivati. Nisam se kandidirao da budem sve ‘ja’ nego da budemo ‘mi’. Stranka će odlučiti tko će preuzimati dužnosti kad osvojimo povjerenje građana”, rekao je Komadina.
Naglasio je i da mu je čast što ga u kampanji za predsjednika SDP-a podržavaju Tonino Picula, Rajko Ostojić, Davor Bernardić.

“Imam podršku i ovdje u Koprivnici od kolege Mišela Jakšića i Vesne Želježnjak. Forum mladih me podržava. Meni je dovoljna podrška pola foruma žena, foruma mladih, pola foruma seniora i još ponekog sredovječnog muškarca kao što sam ja – i to će biti 50 posto glasova plus jedan”, zaključuje Komadina.

You may also like