Komadina se moli da HDZ ode u oporbu, a da SDP preuzme koaliciju sa Mostom

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u ponedjeljak je izjavio da Most daje dašak demokratičnosti vladajućoj koaliciji, kako se treba moliti da HDZ što prije ode u oporbu, a je li to moguće, preuzimanjem nove koalicije s Mostom, pokazat će vrijeme.

„Most daje dašak demokratičnosti ovoj koaliciji koja definitivno nedostaje HDZ-u s obzirom na ove pritiske na tajne službe i medije. Ovo što je gospodin Karamarko rekao da se treba svako jutro moliti za HDZ, ja bih se složio da se treba moliti da HDZ što prije ode u oporbu. Je li to moguće, preuzimanjem nove koalicije s Mostom, vidjet ćemo, pokazat će vrijeme, da ima sila razdvajanja, ima,“ rekao je Komadina, koji je na unutarstranačkim izborima jedan od tri kandidata za predsjednika SDP-a.

Komadina je to izjavio odgovarajući na novinarsko pitanje bi li se da je predsjednik SDP-a oslanjao se na to da je Most loš i nepouzdan partner Domoljubne koalicije te bi li to koristio tako da se „slučaj Lozančić“ riješi uz njihovu pomoć. Također su pitali bi li kroz Sabor pokušao politički destabilizirati tu koaliciju. „Budući je pitanje hipotetsko, ja u toj situaciji jednostavno ne bih bio, nego bi dobili povjerenje građana Hrvatske za zatvaranje Vlade sami ili s Mostom u startnoj verziji“, zaključio je Komadina na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare.

You may also like