Komadina: SDP mora okupljati, a ne razdvajati

Nastavljajući kampanju uoči unutarstranačkih izbora, potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika stranke Zlatko Komadina, sastao se s članstvom u Sisku i Topuskom ustvrdivši da se SDP mora voditi tako da se članovi okupljaju, a ne razjedinjuju, da se organizacije stvaraju, a ne raspuštaju te da bliski partneri ostaju, a ne da odlaze.

Komadina je izrazio uvjerenje da bi s Mirelom Holy, Ivom Josipovićem, Slavkom Linićem i drugima SDP sigurno dobio više glasova, nego bez njih. Iznio je smjernice svog programa Za bolji SDP-a te izrazio želju da SDP ojača u Sisku, gradu radničke tradicije, unatoč problema koji su prisutni, od Rafinerije nadalje. “Stranka smo koja se primarno obraća ljudima koji žive od svoga rada, a briga za čovjeka, tolerancija i solidarnost je osnova socijaldemokracije. SDP, jači i bolji, mora se vratiti svojim korijenima, jer samo takav SDP može povratiti povjerenje građana, a ono nas može vratiti u poziciju upravljanja Vladom RH”, rekao je Komadina.

Naglasio je da će se zauzimati za vjerodostojnost stranke, koja je ugrožena. Kako je rekao, vrijeme je učinilo svoje i liberalni kapitalizam maršira Europom, na što socijaldemokrati u mnogim zemljama Europske unije nemaju odgovora. Potvrdio je kako se stoga moraju jasnije artikulirati socijaldemokratske vrijednosti, slušati kritika i biti tolerantan. “Moramo okupljati ljevicu, jer smo izgubili veći broj viđenijih članova, pa je teško da danas možemo biti jači nego prije. Prema tome, moramo vratiti povjerenje u SDP, da se uvažavamo i tako jačamo našu vjerodostojnost”, dodao je. Potporu Zlatku Komadini na skupovima u Sisku i Topuskom dali su Tonino Piucula i Rajko Ostojić.

You may also like