Komadina: Do koalicije s HDZ-om nije došlo, zahvaljujući HDZ-u

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u nedjelju je izjavio da “srećom nije došlo koalicije s HDZ-om”, i to zahvaljujući HDZ-u, te ocijenio da su građani i očekivali formiranje vlasti u kojoj će biti Most nezavisih lista i SDP, ne i HDZ.

„Moj stav je jasan, nisam za koaliciju s HDZ-om, do koje srećom nije došlo zahvaljujući HDZ-u. S Mostom je suradnja o.k., Ja sam tvrdio da su naši građani većinom glasali ‘ulijevo’ i da očekuju zatvaranje vlasti Most – SDP, ali bez HDZ-a,“ rekao je Komadina, odgovarajući na novinarsko pitanje o sinoćnjem zaokretu vezanom za pregovore, u kojima su ostali SDP-oa koalicija Hrvatska raste i Most nezavisnih lista.

Novinari su pitali Komadinu što mu je točno zasmetalo, s obzirom na to da je jučer na Predsjedništvu SDP-a bio protiv nekih točaka iz Mostovog prijedloga okvirnog sporazuma o formiranju vlade. “Glavni odbor je glavno tijelo stranke i o promjenama kursa, pogotovo političkim, treba odlučiti Glavni odbor, ako su u suprotnosti s prije izglasanim odlukama Glavnog odbora, “ odgovrio je. Novinari su podsjetili da je prije nekoliko predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio da mandatar može biti ili on ili predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, upitavši kako to da je došlo do promjene i toga stava. „Ili ćemo imati nove izbore ili ćemo imati vladu s Mostom. U ovom je trenutku bolje da imamo vladu s Mostom, a ako ovo ne bude išlo u daljnjim danima, onda prizivam nove izbore,“ rekao je Komadina.

Na upit hoće se stvari riješiti i biti poznate za tri dana, to jest do utorka i novih konzultacija kod Predsjednice Republike, koja bi nekome trabala povjeriti mandat za sastavljanje nove vlade, rekao je „u politici nikad ne reci nikad, ali nikad ne reci ni da, sve je moguće, akteri su živi ljudi, situacija se mijenja iz dana u dan.“ Novinare je zanimalo jesu li još moguće promjene u vezi s mandatarom buduće vlade, a Komadina im je na to kazao da „nije prorok.“

Komadina je danas bio na mirnom prosvjedu protiv opasne žice koju su slovenske vlasti postavile na granicu s Hrvatskom, na kojem su sudjelovali članovi primorsko-goranske Županijske skupštine, načelnici i gradonačelnici iz te županije, lovci i drugi.

You may also like

0 comments