Kolinda Grabar Kitarović zadovoljna položajem Hrvata u Crnoj Gori

Prije dolaska na Peti jubilarni “To Be Secure Forum”, koji će se održava u Bečićima, pod nazivom „Buduće perspektive globalne bezbjednosne strukture”, predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Domukulture „Josip Marković” u Donjoj Lastvi imala je sastanak sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća i Hrvatske građanske inicijative. Sastanku su prisustvovali predsjednica HGI i ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimir Deković, poslanica HGI, Ljerka Dragičević sa saradnicima, prenosi Radio Tivat.

Grabar Kitarović je po dolasku u Donju Lastvu uspjela da zapjeva sa članovima tivatskih klapa „Jadran” i „Vazda mladi”, ali novinarima nije željela da govori o problemima hrvatske manjine. „Drago mi je čuti da su Hrvati ovdje zadovoljni svojim položajem, lojalni su građani Crne Gore ali isto tako imaju priliku njegovati kulturni, jezični i svaki drugi identitet. Politički su zastupljeni kako u Vladi tako i u Parlamentu Crne Gore kao i na lokalnim razinama. Razgovarali smo kako ja osobno tako i svi mi iz Hrvatske možemo biti potpora. O problemima danas puno nismo razgovarali. Ipak je ovo moj prvi posjet, dolaziću često. Na vas sve me podsjeća slika Vaska Lipovca „Verige” koja je u mom uredu. Predivno je, uvijek se lijepo osjećam u Boki Kotorskoj. Biće vremena razgovarati o problemima, dotakli smo se samo njih. Postoji volja i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori da se oni rješavaju. Ja ću nastojati osobno pridonijeti da kad se susrećemo razgovaramo o onom pozitivnom a sve manje o problemima”, rekla je predsjednica Hrvatske.

Komentarišući činjenicu da su Hrvati iz Boke za nju većinski glasali na predsjedničkim izborima, te da ih je obišla i u predizbornoj kampanji, Grabar Kitarović je rekla da je ovom posjetom željela da pokaže „koliko su joj bitni Hrvati van hrvatske domovine”. Nakon posjete Donjoj Lastvi, Grabar Kitarović je otišla u posjetu Kotoru.

You may also like