Kolinda Grabar Kitarović se drži za svaku slamku nade

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, obraćajući se danas javnosti u Splitu, poručila je kako se potraga i spašavanje života Tomislava Salopeka nastavlja ‘sve dok postoji i jedan tračak nade i jedan promil šanse da je živ’.

Predsjednica Grabar-Kitarović posebno se zahvalila islamskoj zajednici u Hrvatskoj, Azizu Hasanoviću i Ševku Omerbašiću na javnom apelu za spašavanje Salopekova života i isticanju da prijetnje nisu u duhu islamskih vrijednosti. ”Ovakva djela nemaju nikakve veze s tolerantnim i plemenitim učenjem islama”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Zahvalila se i novinarima na odgovornom izvještavanju. Pozvala ih je da se suzdržavaju od objave fotografija Tomislava Salopeka te pozvala građane da ih ne dijele. Podsjetimo, teroristička skupina Islamske države poluotoka Sinaj danas je objavila fotografiju za koju tvrde da prikazuje pogubljenog Tomislava Salopeka, Hrvata otetog u Egiptu 22. srpnja. Premijer Zoran Milanović danas je na izvanrednoj konferenciji za medije rekao kako ne može sa 100-postotnom sigurnošću potvrditi da je Salopek pogubljen

You may also like