Kolinda Grabar Kitarović čestitala Dan neovisnosti

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović čestitala je svim Hrvatima i građanima Hrvatske u zemlji i u svijetu Dan neovisnosti, istaknuvši kako je konačno proglašenje državne neovisnosti 8. listopada 1991. jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti te kako Hrvatska treba biti ponosna na sve što je postiga od tada i zajedništvom otvoriti prostor razvoju.

“Državna neovisnost i samostalnost stoljećima je bila neostvaren san mnogih naraštaja hrvatskih ljudi. Stoga je konačno proglašenje državne neovisnosti 8. listopada 1991. jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti.

Ovo je dan kada se s poštovanjem sjećamo svih koji su pridonijeli ostvarenju tog povijesnog cilja, počevši od prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja, koji su tih dana hrabro podnosili najteže agresorske udare. Državna je neovisnost kamen temeljac naše slobode. Neovisnost je prvi uvjet da bismo uspješno gradili demokratsko, pravedno i uspješno društvo i da bismo imali dostojno mjesto među narodima i državama Europe i svijeta.

U kratkom povijesnom vremenu mnogo smo postigli i trebamo biti ponosni na svoja ostvarenja. Sada nas čekaju nove zadaće, prije svega izlazak iz krize, snažan gospodarski razvoj, otvaranje novih životnih perspektiva, osobito za mlade. Treba nam zajedništvo koje će osnažiti naše samopouzdanje i vjeru u budućnost, koje će probuditi naše kreativne potencijale i otvoriti prostor svekolikom razvoju naše prelijepe zemlje.

Proslavimo radosno ovaj blagdan! Zavijorimo hrvatske zastave kao znak našeg ponosa i slobode!
S dubokim uvjerenjem da je u našoj slobodi i neovisnosti neizmjeran potencijal dobra za našu dragu domovinu, svima srdačno čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske!”, kaže se u poruci predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, priopćeno je iz njezinoga ureda.

You may also like