Koliko je Crna Gora naplatila od konzorcija ENI-Novatek

Vijesti.me

Vlada je, nakon uspješno završenog istraživanja na prvoj bušotini i odustajanja od istraživanja na drugoj, odlučila smanjiti garanciju u iznosu od 73 milijuna.

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) naplatilo je od talijansko-ruskog konzorcija Eni-Novatek šest milijuna eura zbog odustajanja od daljeg istraživanja nafte i plina u crnogorskom podmorju, dok se naplata preostalih šest milijuna očekuje sljedećih dana, javlja portal vijesti.me.

Iz Ministarstva podsjećaju da je 13. rujna završena prva faza, koja je podrazumijevala istraživanja na dvije bušotine, za koje je konzorcij položio bankarske garancije i to 73 milijuna eura za prvu i 12 milijuna za drugu.

Vlada je, nakon uspješno završenog istraživanja na prvoj bušotini i odustanka od istraživanja na drugoj, odlučila smanjiti garanciju u iznosu od 73 milijuna i naplatiti 12 milijuna eura za drugu bušotinu.

Ističu da provode sve potrebne radnje kako bi Crna Gora iz ovog pravnog posla izvukla maksimum i kako bi u budućem periodu mogla da računa na renomirane investitore.

You may also like