Kolarić: Ja sam promjena koja SDP-u treba

U specijalnoj emisiji povodom aktualnog stanja na hrvatskoj političkoj sceni u četvrtak nam se pridružila komunikacijska stručnjakinja Aleksandra Kolarić, koja je uvjerena da je najprikladnija kandidatkinja za nasljednicu Zorana Milanovića na čelu SDP-a.

Kolarić je upravo zbog javnog izlaženja s tim stavom zadnjih nekoliko dana izložena neugodnim napadima na društvenim mrežama, no kaže da to traje već godinu dana, i da napadi dolaze od strane stranačkih članova, simpatizera i aktivista.”Prvo sam navodno imala osobni sukob, pa su me optuživali da sišem novac iz proračuna, i nakon toga je krenulo blaćenje da sam mu ljubavnica. Ovo su zadnji napadi da sam psihički poremećena osoba”, kaže Kolarić, koja se slaže sa Sinišom Hajdaš Dončićem koji je ranije rekao da bi nova osoba na čelu SDP-a trebala biti suprotnost Milanoviću. Inače, Hajdaš Dončić je to objasnio time da je “i Milanović bio suprotnost Račanu, i da se tako donose promjene”.

Na pitanje smatra li se prikladnom kandidatkinjom za predsjednicu SDP-a, Kolarić je odlučna. “Apsoultuno da, ja sam za promjenu SDP-a, govorila sam dok je grmilo i zato sam podnijela posljedicu. Bila sam nažalost u pravu kada sam govorila da se moraju okrenuti društvu, kada sam govorila o “lex Perkoviću”, kada sam govorila da se ne može politički eliminirati ljude, da se stranka mora modernizirati, da je članstvo zapušteno… Bila sam nažalost u pravu”, kaže Kolarić za N1

O reakcijama SDP-ovaca na njezine izjave, kaže da joj se čini “da ih je strah jer zagovara uključenost svih”. “Vjerujem da u SDP-u ima mjesta i za Milanovića, i za Ostojića i za Hajdaša Dončića”. “Žena sam, pokazala sam da imam petlju, političku dalekovidnost, dala sam rješenje u obliku novog SDP-a, zagovaram socijaldemokraciju, vertikalnu prohodnost, kritičko mišljenje u SDP-u. Vjerodostojna sam i nisam arhitekt ovog poraza”, poručuje Kolarić. “Jasno sam rekla da je Milanović poražen, na podu je i dosta je govora o njemu. Ja sam o njemu govorila kad je trebalo, kad su svi drugi šutjeli. Jedino što još mora napraviti je dati ostavku. Komadina je to zatražio jučer, apsolutno se s njim slažem da treba zahtijevati ostavku Milanovića.”

Treba raspraviti i o razlozima izbornog poraza, kaže Kolarić. “Milanović je još najmanji razlog. To je velik gubitak, sto tisuća glasova manje u manje od godinu dana. Arhitekti poraza su svi oni koji su šutjeli, podržavali to i predlagali kriva rješenja. Oni ne mogu graditi novi SDP. Treba nam nova, drugačija osoba.”

Kolarić kaže da Hrvatska treba jaku, stabilnu stranku lijevog centra, i SDP koji će okupljati progresivne, a smatra da je ona upravo osoba koja to može.

Vrijeme je bilo i prošli put, kaže na pitanje o ženi na čelu SDP-a. “Ne žena zato što je žena, nego treba omogućiti poštivanje kvota. Ne zagovaram samo prisutnost žena na listi, nego na visokim položajima gdje mogu djelovati”, kaže Kolarić. “Niti Forum žena nije učinio ništa da se ispoštuje zakonski mimimum, što isto svjedoči krizi u stranci. A gdje je Milanka Opačić nestala?”

Kolarić se zahvalila svima koji je podržavaju i kaže da se zbog tih ljudi želi boriti za mjesto predsjednice SDP-a. “Zbog svih članova, članica, simpatizera, bivših članica, građana… Svih koji šalju poruke, a moram se zahvaliti i Ranku Ostojiću. Kad je on progovorio, hajka je nestala, zanimljivo. Moram se zahvaliti i svojem dragom i svojoj sestri, koji su to junački prošli zadnjih mjeseci sa mnom”, zaključila je Kolarić.

You may also like

0 comments