Koji su razlozi za sutrašnju prezentaciju u Saboru?

Mandatar Tihomir Orešković sutra će u Saboru, kada bi trebao biti potvrđen za premijera, u svom inauguracijskom nastupu uvesti jednu novinu. Neće kao dosadašnji premijeri imati klasični inauguracijski govor, nego će svoj program, glavne ciljeve i mjere nove vlade, kao i svoje ministre i potpredsjednike u Vladi predstaviti power point prezentacijom. Ona će trajati pola sata, a Orešković će sam će vrtjeti slajdove te prezentacije. Dva su razloga zašto su se mandatar, ali i njegovi komunikatori odlučili na takav način predstavljanja.

Prvo, Tihomir Orešković, poslovni čovjek koji je nekad bio predsjednik uprave Plive, a u Hrvatsku je za premijera došao s pozicije glavnog financijskog direktora Teve, u svijetu biznisa poznat je, kaže nam naš sugovornik blizak mandataru, po odličnim prezentacijama. Mandatar je i od hrvatskih poslovnih ljudi, pa i čelnika HUP-a još prije dobio pohvale da su bili zaista ugodno iznenađeni prezentacijama koje su kod njega vidjeli.

Drugo, poznato je da Tihomir Orešković ne govori najbolje hrvatski jezik, odnosno da ima jezičnu barijeru koja bi mogla umanjiti dojam, ali i razumijevanje njegova inauguracijskog govora. Prvi nastupni govor u kojem se mandatar predstavlja kao premijer iznimno je važan i naciji šalje prvu pravu poruku u kojem smjeru kani voditi Vladu i državu. Budući da će u svojoj prezentaciji predstaviti svoj program, ali i najvažnije poteze, kao i ciljeve koje želi dosegnuti, jasno je da bi one, kada bi se isključivo oslonio na verbalno izražavanje, mogle biti zasjenjene njegovim lošijim hrvatskim jezikom. Iako će mandatar uz prezentaciju morati i govoriti, ipak će na ekranu biti i pismeno obrazloženje njegovih poteza, ali i ministara koje je odabrao u svoj tim, piše Večernji list.

Njegova prezentacija imat će 15-ak slajdova, a 80 posto sadržaja odnosit će se na ekonomiju, a 20 posto na društvo, doznajemo od izvora bliskih mandataru Oreškoviću. U svojoj će prezentaciji Tihomir Orešković detaljno skenirati i postojeće stanje u gospodarstvu, istaknuti najveće probleme i ponuditi svoje viđenje rješenja.

 

You may also like

0 comments