Koji su glavni problemi izvoznika s poreznom reformom?

Hrvatski izvoznici organiziraju Poslovni skup „Ekonomske politike Republike Hrvatske i očekivanja za 2017.g. – porezna reforma i proračun RH za 2017.g”, na kojoj će biti govora o poreznoj reformi i njezinu utjecaju na gospodarstvo i izvoznike. Za Novi dan gostovao je Darinko Bago, predsjednik Hrvatskih izvoznika.

“Hrvatski izvoznici kao i svake godine organiziraju ovaj skup s temeljnom temom što i kako u sljedeću godinu vezano za proračun i šta hrvatski izvoznici mogu očekivati vezano za proračun. Imajući u vidu da je došlo do snažnog smanjenja cijena sirovina, materijala i energenata, što je izvršilo izniman pritisak uvoza proizvoda niskih cijena, hrvatski izvoznici žele čuti što možemo očekivati i od porezne reforme, ali i od proračuna i napora Vlade Republike Hrvatske”, rekao je Darinko Bago za N1.

Istaknuo je i glavno pitanje koje će biti postavljeno na konferenciji. “Glavno pitanje vezano je za poreznu politiku. Koliko će gospodarstvo i izvoznici biti rasterećeni ovom poreznom politikom?”, upitao je Bago. Istaknuo je da su izvoznici očekivali da će izvorni prijedlog porezne reforme proći kroz izmjene, te da u konačnici politički nije moguće izvorni prijedlog reforme provesti do kraja. “Jedan dio smo izgubili, ali dominantno je situacija takva da dobivamo i želimo biti sigurni da će to, što je preostalo, tako i ostati”, istaknuo je Bago.

You may also like