Koje funkcije zapravo želi Most?

Ako se dogodi da se idućih dana ipak formira vlada, Most bi mogao ciljati na četiri ministarstva. Dva su im iznimno važna resora: Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva. Mostovci žele preuzeti ključne pozicije u područjima od presudne važnosti za funkcioniranje države i napredak njezine ekonomije, piše Slobodna Dalmacija.

Uz ministarstva financija i gospodarstva, prilično je izvjesno da bi mostovci mogli zatražiti i vodeće pozicije u Ministarstvu uprave i Ministarstvu zaštite okoliša. Uz mjesto potpredsjednika Vlade, Most bi tako izravno mogao računati na pet članova Vlade i dva nestranačka stručnjaka. Oni bi se nalazili u Mostovoj kvoti i vodili još dva dodatna resora.

U preliminarnim razgovorima mostovci su ciljali i na Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Upućeni na koje se poziva Slobodna Dalmacija tvrde da Petrov neće inzistirati na tome da svu vlast u područjima koje bude vodio u svojim rukama koncentriraju njihovi ljudi, već bi svaki Mostov ministar svojeg zamjenika uzeo iz drugih partnerskih stranaka. Isto tako, ako primjerice, Most sklopi dogovor s HDZ-om, i ministar zdravlja bude iz Karamarkove stranke, za svojeg bi zamjenika uzeo nekoga iz Mosta.

You may also like

0 comments