Ključni prioritet SAD-a je uništenje Islamske države

Američki predsjednik Barack Obama rekao je u utorak da je uništavanje Islamske države njegov “prioritet broj jedan”, naglašavajući da džihadisti nastavljaju gubiti na terenu, kako u Iraku tako i u Siriji.

“Nastavljamo oslabljivati njihovo vodstvo, njihove financijske mreže, njihovu infrastrukturu. Gonit ćemo ih i na kraju ih pobijediti”, rekao je Obama na sastanku u Bijeloj kući koji je okupio najviše američke vojne dužnosnike.

Kao što smo vidjeli u Turskoj i u Belgiji, IS i dalje ima mogućnost izvršiti ozbiljne terorističke napade, priznao je američki predsjednik koji inzistira na intenziviranju napora međunarodne koalicije. “Radimo na ubrzavanju kampanje protiv IS-a”, pojasnio je. “Uništavanje IS-a moj je prioritet broj jedan. Ne radi se naravno samo o vojnoj operaciji već o ozbiljnim naporima u smislu diplomacije i obavještajnih radnji”, naglasio je Obama uz kojeg su bili ministar obrane Ashton Carter, šef glavnog stožera Joe Dunford, ali i dužnosnici važnih regionalnih zapovjedništava američke vojske.

You may also like