Klimatske promjene najveća briga građana Unije

Građani EU svjesni su problema promjena klime i smatraju kako ulaganja u ekonomski oporavak trebaju ići u “zelenu ekonomiju” jer će to, pored ostalog, doprinijeti inovacijama i time unaprjeđenju konkurentnosti Unije, pokazalo je novo istraživanje Eurobarometar čiji su rezultati objavljeni 5. srpnja.

Devet od deset građana EU smatra klimatske promjene ozblijnim problemom, a osam od deset ispitanika misli da su vrlo ozbiljan problem, objavila je Europska komisija.

Na pitanje koji je pojedinačno najozbiljniji problem sa kojim se svijet suočava, 29% ispitanih izdvojilo je klimatske promjene, propadanje prirode ili zdravstvene probleme zbog zagađenja.

Posebno istraživanje Europske komisije pokazalo je i da se devet od deset Europljana slaže kako emisiju plinova treba svesti na minimum.

Predstavljajući rezultate istraživanje potpredsednik Europske komisije za Europski zeleni dogovor Frans Timermans istakao je kako je podrška klimatskim akcijama i dalje velika, uprkos pandemiji i ekonomskim teškoćama.

Istraživanje je pokazalo ikako većina (64%) građana EU već poduzima individualne akcije u borbi protiv klimatskih promena.

Građani EU slažu se kako borba protiv promjena klime znači mogućnosti i za njih, i za europsku ekonomiju, i 78% misli kako će ta borba voditi inovacijama zbog kojih će ekonomija EU biti konkurentnija.

Istraživanje je obuhvatilo više od 26.000 građana iz 27 članica EU

You may also like

0 comments