Kliman: Plenković je započeo s prikupljanjem potpisa. imat će ih do srijede

Pregovori HDZ-a i Mosta ušli su u svoju treću rundu, a danas bi na rasporedu trebali biti razgovori o ustrojstvu buduće vlade. Potvrdio je to i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. No, paralelno s pregovorima skupljaju se i potpisi uoči konzultacija kod Predsjednice.

S obzirom da u srijedu počinju konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović glavno je pitanje hoće li joj Plenković već tada donijeti minimalno 76 potpisa kojima će garantirati za parlamentarnu većinu. “O tome je još rano govoriti. Mi s našim partnerima, u prvom redu s Mostom, ali i s predstavnicima nacionalnih manjina, još uvijek razgovaramo. Bitno je da se sve napravi u ustavnim rokovima”, rekao je Jandroković uoči pregovora s Mostom.

Ipak, zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović potvrdila je kako je potpis već dala Andreju Plenkoviću, a Milijan Brkić uvjeren je da će do sutra biti dovoljno potpisa. ‘Plenković će do konzultacija sigurno imati dovoljno potpisa”, kazao je Brkić za N1.

Da se potpisi skupljaju potvrdio je i tehnički ministar Anton Kliman, a hoće li ih do sutra biti najmanje 76 trebalo bi biti jasnije nakon pregovora s Mostom.

You may also like

0 comments