Kineski sud presudio maksimalnu odštetu u sporu oko intelektualnog vlasništva

Kineski sud presudio je da se talijanskom proizvođaču skupih jakni Moncleru isplati maksimalna odšteta u sporu oko intelektualnog vlasništva koji označava prekretnicu u režimu zaštite robnih marki u Kini.

Prema presudi suda za intelektualno vlasništvo u Pekingu, kineska tvrtka Beijing Nuyakate Gourmet mora platiti tri milijuna juana (420.000 eura) odštete zbog povrede robne marke, navodi u priopćenju talijanski Moncler. “Ovo je pionirski slučaj i navodno prva presuda prema novom kineskom zakonu o robnim markama kojom je određena maksimalna zakonom propisana odšteta”, stoji u priopćenju talijanske tvrtke.

U Moncleru, osnovanom u Francuskoj a sada u talijanskom vlasništvu, otkrili su 2013. godine da Nuoyakate proizvodi i prodaje jakne s krivotvorenim logotipom Moncler a pokušali su također registrirati nekoliko lažnih trgovačkih marki i imena domena u Kini i drugim zemljama. Monclerove proizvode kupuju kupci dubokog džepa u rasponu od repera do plemića a odštetu dodijeljenu im u Kini u toj kompaniji smatraju pobjedom u borbi protiv krivotvorenja koja je prošle godine rezultirala istragama u više od 1.450 slučajeva u svijetu, te dovela do zapljene više od 450.000 sumnjivih predmeta.

You may also like

0 comments