Kervatin: Ovrhe kao da rade soft verzije Himmlera i Staljina

Nakon što je u 24sata objavljeno kako nitko od dužnika u švicarskim francima nije dobio izračun konverzije u pismenom obliku, te špekulacije kako se za to čeka da prođu izbori, za komentar smo upitali predsjednicu Udruge Blokirani Miriam Kervatin.

“Udruga Blokirani oštro osuđuje korištenje patnji napaćenih dužnika u predizborne svrhe, što vlada Zorana Milanovića provodi već šest mjeseci. Podsjetimo na neuspjeli projekt otpisa dugova, tzv. Konverziju i ostale Božićne poslastice, poput ponude da će umirovljenicima isplatiti po 200 kuna, a zanemarujući činjenicu da od 320 tisuća ljudi njih 100 tisuća pripada u populaciju stariju od 65 godina te će ima božićnica ući u blokadu. Sve su to modeli koje je osmislila soft verzija Himmlera i Staljina, jer blokiraju imovinu bez pravomoćnih sudskih presuda. Priča o švicarcima, u kontekstu ministra Lalovca, je apsurdna, jer vlada ljude proglašava financijski nepismenima. Mi imamo vladu koja je financijski nepismena, kad imaju kredite u švicarcima. Mi smo se priključili Domoljubnoj koaliciji jer smo dobili čvrsto obećanje da će HDZ uvesti deblokadu i omogućiti život u Hrvatsko“, rekla nam je Kervatin.

Podsjetimo, prije nekoliko je dana, neposredno prije raspada Udruge Franak, jedna članica iz Osijeka, priopćila kako je dobila izračun konverzije od Hypo banke, međutim, to je istu večer demantirano.

You may also like