Home Geopolitika Kerry i Kovač ipak razgovarali, ovaj puta telefonski

Kerry i Kovač ipak razgovarali, ovaj puta telefonski

by Agencije

Američki državni tajnik John Kerry i hrvatski šef diplomacije Miro Kovač u petak su telefonski razgovarali o hrvatskoj budućnosti kao regionalnog energetskog čvorišta, priopćio je glasnogovornik State Departmenta John Kirby.

Kerry je naglasio da je Amerika predana zajedničkom radu s hrvatskom na regionalnoj stabilnosti. Izazovi pred Europom, posebno energetska sigurnost bila je druga važna tema razgovora, priopćio je State Department. U tom smislu razgovaralo se o hrvatskoj budućnosti kao regionalnog energetskog čvorišta.

State Department potvrdio je da će se dvojica ministara uskoro sastati. Ministar Kovač trebao se u srijedu sastati s Kerryjem u Washingtonu, ali je sastanak odgođen u “zbog neodgodivih obaveza obiju strana”, po priopćenjima MVEP-a i američkog veleposlanstva u Zagrebu. Ta su priopćenja bila reakcija na špekulacije dijela hrvatskih medija da je Kerry namjerno izbjegao sastanak zbog revitalizacije ustaške simbolike i lošeg stanja medijskih sloboda i ljudskih prava u Hrvatskoj.

Related Posts