Keller: ORaH će ustanoviti vladu u sjeni

Osvojio sam preko 50% glasova, među tri kandidata, kazao je Luka Keller, novi predsjednik stranke ORaH u HRT-ovom Studiju 4. Stranka nije dobro prošla na parlamentarnim izborima. Mnogo je entuzijastičnih ljudi ostalo u stranci koji su spremni raditi, izjavio je Keller i dodao da je to prva zelena stranka od Baltika do Jadranskog mora koja je dala zastupnika u parlamentu.

Govoreći o Mireli Holy kazao je da je ona osnivačica stranke i prva predsjednica ORaH-a te da je napravila tektonske pomake. Moj program je pozicioniranje ORaH-a kao zelene stranke centra, kazao je Keller.

Izjavio je da ORaH kao programska stranka nije bio prepoznat na parlamentarnim izborima, da su građani prepoznali Most te da je jako teško parirati prvim dvjema strankama financijski, kadrovski i s medijskim prostorom. Najavio je da će jedan od njegovih prvih poteza biti formiranje ORaH-ove vlade u sjeni.

Most je pokupio našu cijelu poljoprivrednu politiku i veći dio politike javne uprave, a to mogu i dokazati, rekao je Keller.

Istaknuvši kako će stranka u svom radu poseban naglasak staviti na pitanje žena u hrvatskom društvu, izjavio je da je ORaH jedina stranka koja je u izborima imala postotak žena i muškaraca na listi 50-50. Lijepo je da imamo predsjednicu Republike, rekao je Keller i dodao da žene treba ohrabriti da istupaju i da ih treba biti više u politici.

Keller je izjavio i da ORaH ima preveliki stranački aparat za tako jednu malu stranku. Naglasio je da su za ORaH predstojeći lokalni izbori, koji se održavaju za 14 mjeseci, apsolutni prioriet te da ih vidi kao veliku priliku. Smatra i da županije treba ukinuti.  Govoreći o suradnji s Mirelom Holy i Davorom Škrlecom kazao je da Holy iznimno cijeni i da će ona biti aktivna članica. Zbog nje sam se i učlanio u stranku, kazao je Keller. Dodao je da je Škrleca zamolio da se ORaH promovira pred zelenima.

You may also like