Kći Dicka Cheneya je republikanska kandidatkinja za Kongres

Liz Cheney, najstarija kći bivšeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneya, u utorak navečer pobijedila je na republikanskim predizborima u Wyomingu za kandidata te stranke na izborima za Zastupnički dom Kongresa u kojem savezna država Wyoming ima jedan mandat.

“Počašćena sam povjerenjem republikanaca Wyominga”, napisala je Cheney u priopćenju. Wyoming je država u kojoj na općim izborima najčešće pobjeđuju republikanci.

Cheney se već prije dvije godine pokušala uključiti u predizbornu utrku za američki Senat no odustala je na samom početku kampanje.

Nju su kritizirali zbog toga što je tek netom prije postala stanovnica okruga Teton, najbogatijeg dijela države koju najvećim dijelom nastanjuju radnici zaposleni u rudnicima, naftnoj i plinskoj industriji. Svoje povlačenje iz utrke tada je opravdala zdravstvenim problemima u obitelji.

Cheney, 49, je pravnica koja je radila u State Departmentu dok je njezin otac bio američki potpredsjednik.

Njezinu kandidaturu snažno su podržali bivši predsjednici George H.W. Bush i George W. Bush, bivši ministar obrane Donald Rumsfeld i bivši politički savjetnik u Bijeloj kući Karl Rove.

Cheney se u kampanji predstavila kao “snažan konzervativni glas za Wyoming” koji će štititi ključnu industriju ugljena te savezne države i braniti pravo Amerikanaca na oružje te općenito raditi “na preokretanju pogubne Obamine politike”.

You may also like