Kavazović: Teroristi ne ubijaju u ime islama

Poglavar Islamske zajednice u BiH reis Husein Kavazović ocijenio je u subotu da su teroristi koji su izveli terorističke napade u Parizu počinili grijeh prema Bogu, da ne predstavljaju muslimane niti islam i iskazao solidarnost s franuskim narodom.

“Posebno pozivam muslimane u Europi da sačuvaju mir i pribranost i da nemaju nikakvih dvojba: teroristi ne predstavljaju ni našu vjeru ni našu zajednicu, a terorizam se ne može opravdati ni moralno, ni vjerski ni politički”, navodi se u pisanoj izjavi poglavara Islamske zajednice u BiH.  Reis Kavazović je najoštrije osudio terorističke napade u petak navečer u Parizu i ubojstva nevinih ljudi kazavši kako se radi o napadu na cijelo čovječanstvo.

“Ovo nije samo težak moralni sunovrat koji se ne može ničim opravdati, nego i grijeh prema Bogu”, naveo je poglavar Islamske zajednice u BiH. Izrazio je solidarnost s francuskim narodom i vjeru da će franuska država i društvo primjereno odgovoriti na terorizam, ali i da će se odlučno suprotstaviti ostvarenju namjere terorista “da svojim napadima izazovu gnjev i odmazdu prema muslimanima i muslimanskim zajednicama u Europi”. Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izrazio je ogorčenje napadom u Parizu kazavši da su vlasti te zemlje naložile svim službama da budu u pripravnosti i da sigurnost građana podignu na najvišu razinu. Zvizdić je za večeras najavio posebnu sjednicu Udarne skupine koordinacijskog tijela za borbu protiv ekstremizma i svih oblika terorizma u Bosni i Hercegovini.  Vlasti u BiH u subotu su objavile kako nemaju podataka da je netko od njezinih državljana stradao u terorističkim napadima u Parizu.

You may also like