Katastrofalni rezultati talijanske proizvodnje

Statistika
Industrijska proizvodnja u Italiji potonula je u ožujku zbog koronakrize 29,3 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, pokazali su u ponedjeljak sezonski prilagođeni podaci statističkog ureda Istata.

To je najveći pad industrijske proizvodnje u trećem najvećem gospodarstvu eurozone od 1990. godine, kada su se počeli prikupljati podaci u tom obliku, objavio je statistički ured. U odnosu na veljaču industrijska je proizvodnja potonula 28,4 posto.

Italija trpi razorne štete od pandemije novog koronavirusa. Prema podacima zaključno s nedjeljom bilježi preko 30 tisuća umrlih i gotovo 220 tisuća zaraženih, izvijestile su tamošnje vlasti. Italija je prva europska zemlja koja je uvela karantenu radi sprečavanja širenja epidemije. Mjere karantene stupile su na snagu 10. ožujka.

Od 4. svibnja vlasti su počele lagano popuštati mjere no većina trgovina i dalje je zatvorena a potpuno je blokiran i turistički sektor, ključni oslonac gospodarstva te mediteranske zemlje. Talijanska vlada bi tijekom dana trebala usvojiti novi paket gospodarskih poticaja vrijedan 55 milijardi eura, podsjeća novinska agencija dpa.

You may also like

0 comments