Home Hrvatska Karamarko vjeruje u nastavak pregovora s Mostom

Karamarko vjeruje u nastavak pregovora s Mostom

by Agencije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je u srijedu optimizam oko nastavka pregovora s Mostom nezavisnih lista, rekavši kako su razgovori i do sada bili dobri. “Dosad su bili dobri razgovori, ne vidim razloga da ne budu i danas”, kazao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Osvrnuo se na izjavu glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje da ukoliko je SDP-u neprihvatljivo da on (Karamarko) bude mandatar, a Željko Reiner HDZ-ov kandidat za predsjednika Sabora, to je neprihvatljivo i Mostu koji i dalje zahtijeva reformsku vladu u kojoj će biti sve tri strane. Karamarko je kazao kako treba pustiti da završe današnji pregovori, jer smatra kako ima “dosta buke u slušnim kanalima” te da je stoga prerano zaključivati.

Predsjednik HDZ-a nije želio odgovoriti na, kako je rekao, hipotetsko pitanje hoće li razmisliti o ostavci ako ne bude mandatar. “Vidjet ćemo što će donijeti vrijeme, ja sam optimist”, rekao je. Most nezavisnih lista u srijedu će nastaviti razgovore sa SDP-om i HDZ-om. Most će u stranačkim prostorijama SDP-a održati sastanak u 13 sati, a u 15 sati u stranačkim prostorijama HDZ-a. Teme sastanka bit će usuglašavanje prijedloga iznesenih u proteklome razdoblju, a dodatno će se razgovarati o konstituiranju Sabora i formiranju vlade.

Related Posts