Karamarko: Velika koalicija je bezpredmetna, Kalmeta neka da ostavku ako bude osuđen

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u ponedjeljak kako nije dobro inzistiranje Mosta na zajedničkoj reformskoj vladi sa SDP-om i HDZ-om, dok je za Božidara Kalmetu rekao da se od njega očekuje da da ostavku na sve funkcije u stranci ako se protiv njega podigne optužnica. “To nije dobro, jer i oni i mi, četiri godine se borimo protiv loše vlade koja je državu dovela u ovu poziciju i sad istu vladu odjedanput bi što, trebali amnestirati na način da je stavimo u novu vladu, u sastav nove vlade?”, rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan kako komentira inzistiranje Mosta na zajedničkoj reformskoj vladi SDP-a, HDZ-a i Mosta.

Istaknuo je kako ne vidi smisao toga jer su HDZ-ove reforme velikog opsega. “Mi smo reformska snaga, ova vlada nije htjela reforme”, naglasio je. Podsjetio je kako je SDP imao predizborne plakate na kojima je Zoran Milanović jako nasmijan, a njega su snimili s leđa kako drži škare reforme. Naglasio je kako je SDP sada pristao na sve “škare i na sve reforme” samo kako bi zadržali još koju mogućnost da i dalje ostanu na vlasti. “To nije dobro, prema tome takva nekakva tripartitna vlada nije dobro rješenje”; istaknuo je Karamarko.

Naveo je i da HDZ i Domoljubna koalicija imaju pošten stav i prezentiraju sve što su pripremili vezano uz reforme. “Naše reforme su pripremljene i puno puno većeg su opsega od onog što se traži”, kazao je. Dodao je kako se veseli današnjim pregovorima te da se nada da će to uskoro završiti. “Hrvatsko društvo, hrvatska država, nema više vremena za čekanje. Prema tome pitanje je i stanje u gospodarstvu koje je katastrofalno zahvaljujući ovoj vladi, a pitanje je rekao bih i sigurnosnog aspekta”, naglasio je.

Upitan hoće li moguće podizanje optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete utjecati na njegov status u stranci, predsjednik HDZ-a odgovorio je kako nikad ne presuđuje prije nego sudovi donesu pravorijek. No, ako se protiv Kalmete podigne optužnica od njega (Kalmete) se očekuje da da ostavku na sve funkcije u stranci.

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak je počeo raspravljati o osnovanosti optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, optuženog da je sa svojim suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

You may also like

0 comments