Karamarko: Spremni smo preuzeti vlast

Zagreb – Ići ćemo u reforme, ne populističke, ne kratkoročne nego one koje će dati rezultate. Program radimo s institutom iz Münchena i jako smo zadovoljni, kaže Karamarko.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko koji se u Bruxellesu našao u isto vrijeme kad i premijer Zoran Milanović, nakon summita Europske pučke stranke rekao je da je HDZ spreman preuzeti vlast. “Krenut ćemo u prave reforme, ne populističke, ne kratkoročne već one koje će dati rezultate. Program radimo s institutom iz Münchena i jako smo zadovoljni tom suradnjom. Program je de facto gotov i možemo krenuti u preuzimanje vlasti. Sad 1. ožujka imamo i veliki gospodarski forum, gost će biti ravnatelj tog instituta, jedan od najjačih europskih ekonomista i svakako bit će zanimljivo” rekao je Karamarko te dodao da će HDZ gospodarski program od 1. ožujka otvarati kao školjku. Kaže da se definitivno mora razgovarati samo o kvaliteti života u Hrvatskoj.

“Treba napokon omogućiti posao onima koji žele ostati u Hrvatskoj. Naš plan je definitivno u skladu s planom Europskih pučana. A to je prvenstveno davanje podrške malom i srednjem poduzetništvu koje definitivno otvara radna mjesta”rekao je Karamarko. Osvrnuo se i na pitanje objave predsjedničkih mirovina za koja smatra da ih javnost mora znati, posebno zašto su neki privilegirani, a neki ne.

Što se tiče dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović, smatra da je to dobro te da je to korak ka poboljšanju odnosa, ali i da će Srbija morati napraviti još neke korake da ti odnosi budu dobri.

“Mi priželjkujemo da ti odnosi budu dobri, ali morat ćemo razgovarati o graničnim pitanjima, o nestalima, popisima nestalih, povratu kulturnog blaga… Ali ako je to korak dobre volje, mi ga pozdravljamo.” rekao je Karamarko koji se potom ponovno obrušio na vladajuće. Naime, SDP i HNS podržali su Andru Vlahušića za gradonačelnika Dubrovnika iako je pravomoćno osuđen.

“Zar to nije još jedan od paradoksa ove Vlade i ponašanje vladajućih. Ono što je njima omogućeno, drugima nije. A u međuvremenu predlažu izmjene Izbornog zakona, pitanje kandidature zapravo sebi uskaču u usta. To je još jedan primjer loše Vlade, ta kontroverza… I to je jedna populistička mjera što se tiče izmjena zakona, jer s druge strane podržavate čovjeka koji je osuđen. U njihovim redovima imate nekoliko pravomoćno osuđenih pa ih i dalje zalijevaju, a oni cvjetaju, uživaju dok se u isto vrijeme bave ‘uhvatite lopova HDZ-a’, stranke koja je definitivno istjerala korupciju iz svojih redova i to će i dalje raditi” zaključio je Karamarko.

You may also like