Karamarko: Realno je da BIH početkom 2017. postane kandidat za EU

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko i predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović suglasili su se u ponedjeljak u Zagrebu kako je realno da BiH početkom 2017. dobije status kandidata za članstvo u EU-u, priopćio je HDZ.

Čović je upoznao upoznao Karamarka s političkom situacijom u BiH i o predaji zahtjeva za članstvo koji je zakazan za 15. veljače u Bruxellesu. Dvojica dužnosnika ocijenila su kako će BiH predajom zahtjeva “potvrditi odlučnost na europskom putu te učiniti prvi veliki korak prema europskoj obitelji”. “Zaključeno je kako je sasvim realna mogućnost da početkom 2017. BiH dobije i kandidacijski status”, navodi se u priopćenju.

Karamarko je rekao da će nova hrvatska vlada sigurno biti stabilna i pružiti potporu BiH u nastojanjima da bude dio velike EU obitelji. Na sastanku, na kojem je bila i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto, razgovaralo se o političkoj i ekonomskoj situaciji u dvijema zemljama, položaju hrvatskog naroda u BiH i suradnji hrvatskog i bosanskohercegovačkog HDZ-a, stoji u priopćenju.

You may also like