Karamarko: Puno je dodirnih točaka HDZ-a i Mosta

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u petak kako će biti puno dodirnih točaka tijekom pregovora koji se u središnjici HDZ-a vode između Domoljubne koalicije i Mosta o reformama koje Most traži na području poljoprivrede, energetike i zaštite okoliša.

“Nisam na tom sastanku, no bit će puno dodirnih točaka. Osnovno je da moramo stimulirati hrvatsku proizvodnju hrane. Moramo uravnotežiti uvozničku politiku s onim što sami proizvodimo. Moramo ići prema cilju smanjenja uvoza jer danas uvozimo 70 posto hrane. To je tragedija, a naše selo kopni i nestaje. Naši mladi ljudi sele od Irske i Njemačke, do Australije i Kanade što nije dobro. Mislim da će svatko razuman i tko voli ovu zemlju ići u tom smjeru i mislim da će to biti jedna od glavnih dodirnih točaka i zajednički nazivnik”, kazao je Karamarko koji je središnjicu stranke napustio u vrijeme kada su pregovori započeli.

Kada je riječ o energetici Karamarko je kazao kako se i i tu mora smanjiti uvoz. “Mi smo energetski ovisna zemlja, mi moramo povećati našu neovisnost. Ima tu puno priče i o LNG-u i tako dalje. Ali to je načelan stav, no vidjet ćemo kada izađu (pregovarači)”, rekao je Karamarko . Na pitanje o tome da se među novinarima zadnjih dana širi priča kako je HDZ već sve dogovorio sa Mostom te da su pregovori samo formalnost Karamarko je uzvratio kako “to priča netko tko je zlonamjeran”. “Iz čiste formalnosti ne bi se tu nalazili”, poručio je novinarima.

You may also like

0 comments