Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući u petak riječi premijera Zorana Milanovića da se vođa oporbe sakrio u mišju rupu, izjavio je kako premijeru treba ‘uličarski obračun’ i da je to ‘ponašanje čovjeka koji zna da ništa nije načinio i da će uskoro izgubiti izbore’.

Premijer Milanović je nepredvidiv i prpošan u svojim izjavama. Međutim ovo je sada manifestacija ponašanja čovjeka koji zna da ništa nije načinio, i da će uskoro izgubiti izbore i sada, čini mi se, lupa sa svih strana kako stigne, a to nije dobro, kazao je Karamarko u Drnišu na novinarski upit kako komentira nedavnu Milanovićevu izjavu u Splitu.

Milanović je u srijedu u Splitu reagirao na Karamarkove ocjene da na parlamentarne izbore treba izaći što prije te da će HDZ pobijediti, kazavši: ‘On, navodno, želi biti hrvatski premijer. Mislim da je vrijeme da izađe iz te mišje rupe, u kojoj se sakrio’.

Te Milanovićeve riječi Karamarko je danas stavio u kontekst gospodarskih prilika u Hrvatskoj, naglasivši da premijer mora odgovarati narodu. “Ako Milanović misli da će inventura njegova posla od četiri godine koja je porazna – 100 tisuća iseljenih, skoro sto milijardi novih kuna zaduženja, depopulacija Hrvatske, iseljavanje, gubitak oko 80 tisuća radnih mjesta – da će se ta inventura svesti na jedan sat razgovora sa mnom – možemo i to napraviti, samo to nije realno”, kazao je Karamarko, dodavši da Milanović “mora odgovarati narodu kome je ovo počinio”. “Što se tiče mišjih rupa pa gdje je (Milanović) bio u Sinju, gdje je bio u Kninu, u mišje rupe. Ako je njemu potreban taj nekakav obračun uličarski pa i to ćemo napraviti, ali i tu će izgubiti”, izjavio je Karamarko novinarima u Drnišu, gdje je danas posjetio 2. međunarodnu manifestaciju “Dani pršuta”.

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović poručio je u petak da u toj stranci s optimizmom čekaju izbore jer jedino SDP sa svojim partnerima jamči nastavak napretka i rasta BDP-a, plaća, zapošljavanja, te otvorene i tolerantne Hrvatske. S rastom BDP-a raste i broj građana koji postaju svjesni da samo s SDP-om idu sigurno naprijed, a s HDZ-om nepovratno u prošlost, istaknuo je Jovanović dodajući kako zahvaljujući Vladinoj politici snažno pada nezaposlenost, a rastu industrijska proizvodnja, izvoz i primarni suficit.

S druge strane, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare, HDZ u nedostatku argumenata neprestano laže, a njegov predsjednik Tomislav Karamarko obezvređuje i ismijava sve građane kad uporno pokušava dokazati da nema gospodarskog rasta, jer taj su rast ostvarili upravo građani. “HDZ nudi kaotičnu i netolerantnu Hrvatsku, punu prijetnji građanima koji su na bilo koji način drugačiji ili drugačije misle od onoga što misle Rojs, Glogoški, Mile Biondić, Milijan Brkić ili Karamarko”, kazao je Jovanović.

Saborski zastupnik SDP-a Saša Đujić ustvrdio je da je sadašnja Vlada ostvarila najveći pad nezaposlenosti, i to posebno među mladima, gdje je smanjena nezaposlenost za 27 posto u protekle dvije godine. Također je pozvao Karamarka da se suoči s premijerom Zoranom Milanovićem i pokuša opovrgnuti pozitivne rezultate djelovanja Vlade.

Na pitanje novinara o mogućnosti koaliranja s IDS-om, Jovanović je kazao da je IDS-u upućen poziv za nastavak zajedničkog rada, ocjenivši da je IDS bio odličan partner. Ne požurujemo ih ni ne radimo pritisak, čekamo odluku njihovih tijela, ali ne sumnjamo da će na kraju IDS biti dio pobjedničke koalicije, rekao je. Upitan da komentira najavljenu suradnju koalicije Uspješna Hrvatska i Slavka Linića u 8. izbornoj jedinici, Jovanović je poručio da se kroz suradnju Ive Josipovića, Radimira Čačića, Slavka Linića i, možda, Milana Bandića iskazuje samo “bitka za pukim opstankom u politici, a ne za lijevu ili bilo koju drugu ideju”. Što se tiče datuma parlamentarnih izbora, Jovanović je rekao da će biti u zakonskom roku, najkasnije do 6. prosinca, ovisno o dinamici rada Sabora.

Related Posts